Een taxatierapport is nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Maar ook bijvoorbeeld bij het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting of WOZ-zaken.

Onze taxateurs hebben vele jaren ervaring. Wij taxeren in opdracht van particulieren, banken, hypotheek tussenpersonen, collega-makelaars en notarissen. Ons werkgebied beslaat Deurne, Asten, Someren, Helmond, Gemert, Laarbeek en soms daarbuiten. Jaarlijks voorzien we diverse particulieren en bedrijven van een hoogwaardig taxatierapport.

VastgoedCert

Onze taxateurs staan allen ingeschreven bij hét kwaliteitsregister van Makelaars en Taxateurs, VastgoedCert. Dit is een branchebreed platform dat als doel heeft de kwaliteit van makelaars en taxateurs te waarborgen. Alleen taxateurs die voldoen aan hoge vakbekwaamheidseisen worden in dit register opgenomen. VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars en -taxateurs herkent u aan de titel RMT (Registermakelaar-Taxateur VastgoedCert).

Bij een aanvraag voor financiering, stellen Nederlandse geldverstrekkers certificatie tegenwoordig verplicht voor een taxateur. Ook een aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie kan alleen nog worden gedaan met een taxatierapport van een gecertificeerd taxateur.

NWWI

Gezien de (financiële) belangen die met het taxatierapport gemoeid zijn, is het belangrijk dat u als consument op de inhoud van een taxatierapport moet kunnen vertrouwen en dat u helder inzicht krijgt in hoe de waarde tot stand is gekomen. Tevens willen geldverstrekkers in het kader van fraudepreventie ook taxatierapporten waar ze op kunnen bouwen. Hiervoor is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. Onze taxateurs zijn bij het instituut NWWI aangesloten.

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) heeft tot doel de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Omdat wij als NWWI taxateur verplicht zijn de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, is voor u duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.

Tarief

Wij hanteren zeer scherpe tarieven. Prijs voor een woningtaxatie (geen appartement) € 495,- inclusief BTW, NWWI-validatie en overige kosten.

Vraag vandaag nog een taxatie aan!